Meteen naar de inhoud

Curly girl methode

  • door

De curly girl methode is afgelopen zomer helemaal viraal gegaan. Voornamelijk op het sociale media platform: Tiktok, dat tegenwoordig helemaal in is, zag je vele video’s rondgaan waarin meiden de methode gingen testen. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk? In dit blog laten we je alles weten wat je over de methode moet weten. Dus wil jij ook graag glanzende en stralende krullen? Lees dan vooral verder!

Wat is de curly girl methode?

Deze methode is in principe een haarverzorgingsmethode bedoeld voor krullend haar, maar je kan het bij alle haar types toepassen. De methode wordt ook wel afgekort de ‘CG methode’ genoemd. De methode is bedoeld om een aantal ingrediënten in haarverzorgingsproducten te vermijden. Het doel van het vermijden van deze ingrediënten is om je haar sterker te maken en een mooie glans in je haren te creëren. De bedenkster van de methode is Lorraine Massey.

Op welke ingrediënten wordt er gelet?

Op de volgende ingrediënten wordt er bij de methode gelet: siliconen, minerale oliën, sulfaten, parabenen en uitdrogende alcohol zoals propanol, ethanol of isopropyl. Kies dan ook voor haarverzorging waar deze ingrediënten niet inzitten.

Toepassen van de curly girl methode

Nu is de vraag: hoe pas ik deze methode nou toe? Begin in ieder geval met het vermijden van bovenstaande ingrediënten in je verzorgingsproducten. Daarnaast is het ook belangrijk om zo min mogelijk warme stylingtools zoals een föhn of krultang te gebruiken. Hieronder hebben wij alle verdere stappen voor je uitgelegd:

  • Onderzoek jouw haar eigenschappen: bepaal hierbij de haardikte, porositeit, elasticiteit en haardichtheid van jouw lokken.
  • Haardikte: bepaal je door een haar tussen je vingers te plaatsen en te beoordelen of deze fijn, medium of dik is.
  • Porositeit: is de mate waarin je haar in staat is om water op te nemen en dit vast te houden. Je kunt de porositeit meten door je haren te wassen en te kijken hoe snel het opdroogt. Wordt je haar snel droog? Dan kun je er vanuit gaan dat je haar een hoge porositeit heeft. Duurt het erg lang voordat je lokken droog zijn? Dan heeft jouw haar een lage porositeit.
  • Elasticiteit: kun je bepalen door te kijken naar hoe kwetsbaar jouw haar is. Is je haar snel pluizig, breekt het snel af en voelt het erg droog? Dan heb je een lage elasticiteit. Bij het tegenovergestelde heb je een hoge elasticiteit.
  • Haardichtheid: bepaal je door te kijken naar je hoofdhuid. Zie je deze erg goed? Dan heeft jouw haar een dunne haardikte. Zie je de hoofdhuid minder goed? Dan heb je een volle haardikte. Hoe dunner je haar, hoe lichtere producten je moet gebruiken
  • Final wash: voordat je gaat beginnen met de curly girl methode is het belangrijk om je haar nog één keer goed te wassen. Tijdens deze laatste wasbeurt verwijder je de siliconen uit je haar en is het belangrijk dat je geen shampoo gebruikt met de eerder genoemde ingrediënten die je moet vermijden.
  • Bepaal je was ritueel: vanaf nu is het de bedoeling dat je alleen nog maar producten gebruikt die voldoen aan de curly girl methode.
  • Het drogen van je haren: we adviseren je geen föhn meer te gebruiken, maar om je haar aan de lucht te laten opdrogen. Gebruik daarnaast een hydrofiele doek of een microvezelhandoek in plaats van een katoenen handdoek.
  • Kies de juiste stylingsproducten: wanneer je haar is opgedroogd wil je het natuurlijk eenvoudig in model brengen. Hiervoor moet je de juiste producten gebruiken. Heb jij volle en spiraalvormige krullen? Dan worden zwaardere stylingsproducten geadviseerd, bijvoorbeeld een gel. Bij licht golvende krullen worden dan juist lichtere stylingsproducten geadviseerd, zoals een mouse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.