Meteen naar de inhoud

De beste tips voor gezond haar

  • door

Je haren kunnen erg gevoelig zijn, en het is dan ook wel eens lastig om uit te vinden hoe je nou het best je haar goed kunt verzorgen. Iedereen heeft tenslotte ander haar en dus moet ook iedereen het anders verzorgen. Maar wat nou als wij je vertellen dat het niet altijd gaat om de goede shampoo, of de goede olie. Wat nou als het recept voor jouw gezonde haar helemaal gratis en voor niks is. Wij hebben hieronder, speciaal voor jou, een aantal tips die maar weinig of niks kosten, maar die toch een grote rol kunnen spelen in het goed verzorgen van je haar.

woman in white long-sleeved shirt standing in front of pink wall

 

Slaap niet met nat haar

Lekker douchen voordat je gaat slapen zit er niet meer in. Het is namelijk een grote zonde om met nat haar te gaan slapen. Niet alleen zorgt het voor pluizig haar. Maar hier komt nog bij dat er een stuk meer klitten en knopen in je haar gaan zitten. Nat haar is een stuk kwetsbaarder, en breekt hierdoor sneller af. Tip! Als het echt niet anders kan, maak dan een vlecht. Dit is de beste manier om toch je haar te beschermen, zelfs als het nat is.

Was je haar niet te vaak

Het lijkt misschien goed om je haar wat vaker te wassen, maar dat is helemaal niet het geval. Ten eerste zorgen shampoos ervoor dat de haarschubben open gaan staan, waardoor ze snel beschadigd kunnen raken. Ten tweede verwijdert shampoo de natuurlijke talg van je hoofdhuid. Dit moet je niet willen, aangezien talg juist nodig is om je haarschubben te dekken en ze gezond te houden.

Draag je haar vast

Of je haar nu nat of droog is, wanneer het los hangt is het altijd kwetsbaarder. Het is daarom van belang om je haar vast te dragen. Gelukkig zijn er van allerlei sierlijke kapsels te bedenken. Van vlecht tot staart tot knot en variaties, het kan allemaal! Denk er wel aan om een hoge staart niet al te strak te doen, hierdoor kan je haar namelijk ook afbreken. Dit komt door de spanning die er dan op komt te staan.

Zorg voor het juiste kussen

Het klinkt misschien in eerste instantie een beetje gek, maar de stof waar jij elke nacht op ligt kan mee helpen bij het behouden van gezond haar. Katoen kan namelijk ruw zijn en dat kan lijden tot het beschadigen van je haren. Je kunt beter kiezen voor een zijden kussensloop. Dit is een stuk zachter dan katoen, en kan bovendien ook helpen voor een egale huid!

woman standing on terrace

Dep je haar, niet wrijven

Het kan nog wel een verleidelijk zijn om je haar droog te maken door flink te wrijven met een handdoek, maar dit is niet heel goed voor je haar. Een betere optie is om je haar droog te deppen, en dan het liefste met een wat zachtere stof, bijvoorbeeld een T-Shirt. Dit is een zachtere stof en zal je haar minder beschadigen. Wil je het nou echt helemaal goed doen? Laat dan je haar gewoon aan de lucht drogen!

Neem je tijd voor het borstelen

Het kan wel eens voorkomen dat je haast hebt en even snel je haar moet borstelen, maar neem hier de volgende keer zeker gewoon de tijd voor. Door op een ruwe manier je haar te borstelen zal het erg snel afbreken. Neem hier daarom de tijd voor, en doe het op een rustige manier. Begin onderaan in de puntjes, en werk je weg op naar boven.

Dit waren de beste tips van Amrani Totaal voor gezond haar! Op zoek naar een nieuwe look of een scherp geprijsde, professionele knipbeurt? Neem dan zeker hier even een kijkje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.