Meteen naar de inhoud

De ultieme tips om je haar te beschermen in de zomer!

  • door
woman walking on lawn with trees

Het is alweer een maand zomer en de temperaturen zijn al hoog opgelopen. Het is langer licht en lekker weer voor leuke, gezellige avonden met visite en barbecues, en laten we de dagjes uit en vakantiereizen ook niet vergeten! Heerlijk natuurlijk, maar je haar wordt dan wel erg veel blootgesteld aan de zon. Dit kan erg nadelig zijn voor je haar, maar ook activiteiten zoals zwemmen kunnen er voor zorgen dat je haar het zwaar te doen krijgt. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips om jouw haar zo goed mogelijk te beschermen in de zomer.

Ten eerste kan het helpen om SPF of een UV-filter te gebruiken ter bescherming van je haar, want ook naast de huid is het haar gevoelig voor zonlicht. De zon kan er namelijk voor zorgen dat je lokken beschadigen en/of uitdrogen. Om dit te voorkomen is het verstandig  om de scheiding van het haar op je hoofd in te smeren, maar ook om haar producten te gebruiken die SPF of een UV-filter bevatten. 

Ten tweede is het verstandig om chloor- en zeewater zo veel mogelijk te vermijden. Een dagje strand of lekker naar het zwembad is met warm weer natuurlijk de ultieme oplossing om lekker af te koelen, maar denk er wel over na dat het water slecht kan zijn voor je haar. Het zoute zeewater en chloor kunnen er namelijk voor zorgen dat je haren gaan uitdrogen. Maar wil je toch gewoon lekker een duik nemen?  Zet dan je haar vast in een knot of zorg er voor dat je eerste je haar met water afspoelt, hierdoor neemt het namelijk minder chloor of zeewater op. Vergeet niet om na het zwemmen je haar ook weer goed af te spoelen met water.

woman wearing black bikini on the seashore

Verder is het natuurlijk helemaal slim om gewoon een pet of een hoed te dragen in de zomer. Je haar zal niet worden blootgesteld aan de zon en zo wordt het een stuk beter, maar ook op een gemakkelijke manier beschermd. Bovendien heb je dan ook nog een leuk accessoire om aan je outfit toe te voegen, en wordt je gezicht ook nog eens beschermd tegen de felle zon.

Als laatste kun je je haar ook een beetje helpen door het van binnenuit te beschermen. Een goed eetpatroon kan van allerlei voordelen hebben, ook voor je haar. Met het warme weer moet je sowieso genoeg drinken, maar genoeg waterinname kan ook voordelig zijn voor de staat van je haar. Ook kunnen mineralen (bijvoorbeeld in vlees vis of groenten) en vitaminen (bijvoorbeeld in groenten en fruit) een bijdrage leveren aan de gezondheid van je haar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.