Meteen naar de inhoud

De voordelen van een massage

  • door

Het voornaamste doel van massages is ontspannen. Het is goed voor zowel de lichamelijke als de geestelijke ontspanning. Deze ontspanning komt onder andere doordat je lichaamsenergie gaat stromen en je gedachtestroom tot rust kan komen. Tussen je lichaam en je geest vormt zich een eenheid die tot van allerlei voordelen kan leiden. Je kunt dus massages voor van allerlei werkingen gebruiken, maar toch word het vaak nog als luxe gezien of ervaren. Om deze reden hebben wij voor jou de voordelen van een massage op een rijtje gezet. Het hoeft niet altijd meer een heerlijke verwennerij voor jezelf te zijn, maar zie het als iets dat zoveel meer oplevert.

Ten eerste kan het uitvoeren van een goede ontspanningsmassage je lichaam en geest tot ontspanning brengen. Bijna iedereen heeft het wel eens druk en/of is gestrest en kan dan ook wel wat ontspanning gebruiken. Stress is de oorzaak van 90% van alle ziekten. Dus let op jezelf en kijk hoe vaak de stress of spanning jou dwarszit, massage kan hier voor een goede tegenhanger zijn.

Ten tweede kan een massage je gevoel beïnvloeden. Het kan zijn dat je je niet helemaal goed voelt: je voelt je misschien een beetje gefrustreerd, van streek of je hebt andere vervelende gevoelens.  De aandacht die je krijgt van een massage kan je opvrolijken. Dit komt onder andere doordat prettig lichamelijk contact zogenaamde geluk hormonen produceert. Er komt steeds meer inzicht in de functies van geluk hormonen, onder anderen de stoffen oxytocine en serotonine spelen een rol bij de hormonen.

Ook kan een massage helpen bij het verlichten van klachten. Een veel voorkomende klacht is schouderpijn, meestal veroorzaakt door stress en/of een verkeerde werkhouding.  De ontspanning, de aandacht en de fysieke uitwerking op het lijf tijdens een massage geeft vermindering van (pijn)klachten. Sommige klanten geven zelfs aan dat ze hun chronische pijn beter onder controle kunnenhouden door regelmatig te masseren.

Verder kan een massage het sporten gemakkelijker maken. Een massage voor het sporten klinkt misschien nadelig, maar het kan je spieren opwarmen en ontspannen. Als je gaat sporten met spierpijn, zullen de gespannen spieren voor weerstand zorgen, waardoor je ledematen zwaarder aan voelen en het je meer moeite gaat kosten om de sport te beoefenen.

Daarnaast kan een massage helpen bij hoofdpijnklachten. Een massage verminderd de frequentie en de ernst van hoofdpijn. Een studie van de universiteit van Granada in Spanje toonde ook aan dat een enkele massage onmiddellijk positief effect kan hebben op de pijn van patiënten met chronische hoofdpijn. Hoofdpijn word vaak veroorzaakt door nekspanning die de bloedtoevoer naar de hersenen beperkt. Een goede massage kan de bloedcirculatie verbeteren en de pijn verlichten. Als je last hebt van chronische hoofpijn, word het aangeraden om je twee keer per week te laten masseren. Dus de volgende keer dat je hoofdpijn hebt, probeer dan nog snel een last minute massage te boeken. Dit kan je hier erg gemakkelijk doen.

Als laatste draagt een ontspanningsmassage bij aan een goede nachtrust. Onderzoek heeft aangetoond dat door een goede massage er delta golven in je hersenen worden opgewekt. Deze golven zorgen voor een diepe, fijne, ontspannen slaap. Niet alleen is het voordelig bij een goede nachtrust, een massage helpt mensen ook om comfortabel te kunnen liggen.

Benieuwd naar meer van onze services? Op onze website kan je al onze diensten bekijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.