Meteen naar de inhoud

Face framing

  • door

De face framing trend uit de jaren 90 is weer terug van weggeweest. in 2021 is het dé haartrend geworden, en je ziet het veel voorbij komen. Het grote voordeel, face framing staat mooi bij iedereen! Of je nou lang, kort, krullend of stijl haar hebt, het is voor iedereen een optie. Het is de ideale haarstijl voor wanneer je weer een keer iets anders met je haar wilt, maar niet zit te wachten op een compleet nieuwe look. Benieuwd of het iets voor jou is? Lees dan zeker verder.

Wat is face framing?

De naam zelf zegt het eigenlijk al, face framing: de manier om een mooi lijstje rondom je gezicht te creëren. Het is een kleurtechniek waarbij we onze haarstylisten bij jou highlights rondom je gezicht zetten. Hierbij ontstaat een natuurlijk lijstje rondom je gezicht waardoor je gezichtsvorm nog mooier eruit komt.

De haartrend wordt ook wel money piece genoemd. Dit omdat je met maar een paar highlights een nieuwe look creëert. Je hoeft alleen highlights in de voorste plukken van je haar te laten zetten, wat een stuk goedkoper is dan highlights door je hele haar.

Voordelen van face framing

  • Zonder veel aanpassingen aan je haar creëer je  toch een subtiele nieuwe look.
  • Een face framing is voor iedereen geschikt. Hoe jouw haar ook eruitziet, het kan altijd.
  • De face framing creëert volume in je haar. Door het lijstje om je gezicht komt er meer diepte in het haar waardoor je meer volume in jouw lokken krijgt.
  • Het laat je haar optisch dikker lijken: het lijkt wel een beetje op het vorige voordeel, maar nu gaat het om de dikte van je haar. Het trucje is als volgt: vaak is het zo dat hoe dichter de highlights bij de aanzet van je haar worden gezet, hoe dunner het lijkt. Vraag daarom je kapper om de highlights iets lager te plaatsen, aangezien je haar dan een stuk dikker lijkt.
  • Tot slot vraagt een face framing maar weinig onderhoud. De highlights lopen altijd subtiel over vanuit je eigen haar waardoor je je totaal geen zorgen hoeft te maken over uitgroei.

Colorful face framing

Zoals we al zeiden is face framing voor iedereen, het maakt dan ook echt niet uit welke haarkleur je hebt. Bij een face framing wordt er vaak gekozen voor highlights die 2 tinten lichter zijn dan de rest van je haarkleur. Dit zorgt voor een zachte en natuurlijke look, maar je kan zeker ook gaan voor een opvallende look met een leuk en opvallend kleurtje. Een voorbeeld is de colorful face framing. Bij deze framing ga je voor een groter kleurverschil, van vaak meer dan 4 tinten. Hier krijg je vaak echt een statement look van. Ook dit is voor iedereen, en je kan elke mogelijke combinatie in je haren laten zetten. Alles mag en alles kan!

Wij hebben een aantal voorbeelden voor je bij elkaar gezocht ter inspiratie:

  • Bruin haar met blonde high­lights: dit is een manier om de aandacht mooi op je ogen en je mond te vestigen.
  • Blond haar met groene highlights
  • Rood/oranje haar met oranje/gele highlights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.