Meteen naar de inhoud

Nagellak in de koelkast bewaren

  • door

Vooral mensen met een erg uitgebreide nagellak collectie zullen het herkennen: na een lange tijd een nagellak potje terugvinden en erbij denken ‘oh ja, deze had ik ook nog’. Je hebt de kleur dan misschien wel bijna nooit gebruikt, maar toch is die op een of andere manier uitgedroogd.  Zonde is het, maar is er niet een manier om er voor te zorgen dat je nagellakjes langer meegaan? Misschien heb je er wel is van gehoord, maar daarom wordt er aangeraden om je nagellak kleuren in de koelkast te bewaren, waardoor je de houdbaarheidsdatum kunt verlengen, maar is dit wel echt zo? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Waarom in de koelkast?

Maar waarom zou het nou zo verstandig zijn om je nagellakjes tussen de kaas en het vlees in de koelkast te bewaren? Het is van belang om je nagellak op een droge en koele plek te bewaren. Dit is van belang omdat wanneer nagellak te warm wordt, de ingrediënten in de lak zich gaan scheiden. De koelkast is dan volgens sommige mensen een goede plek, omdat er een constante en koele temperatuur is.

Nagellak nou wel of niet in de koelkast?

Het lijkt misschien een logische oplossing, maar vooral voor de mensen met een grote collectie nagellak is deze oplossing niet zo handig. Iedere keer wanneer de koelkast wordt geopend springt er een lamp aan die eventueel de kleur van de lakjes kan beïnvloeden, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Ook kan het zo zijn dat de koelkast in veel gevallen zelfs te koel is om je nagellak er in te bewaren.

Een geschikte plek voor je collectie

Wij raden dus aan om je nagellak niet in de koelkast te bewaren, maar wat is dan wel de geschikte plek voor je kleurrijke lakjes? Volgens ons is de oplossing heel simpel, het enige wat je nodig hebt is een kartonnen doos. Je kunt namelijk prima je collectie in een doos bewaren op een droge en koele plaats. Dit kan op je slaapkamer ergens in een lade, of ergens anders in de kast. Tip: zorg er wel voor dat de doos (of dozen) niet in de buurt van een verwarming staat of voor een raam waar de zon doorheen schijnt.

Nagellak weggooien

Stel je vindt na een lange tijd weer een nagellak potje terug, wanneer is het dan de geschikte tijd om deze weg te gooien? Het kan nog per merk verschillen, maar in de meeste gevallen gaat een lakje tussen de 2 en 3 jaar mee. Na deze periode word je lak namelijk dik en plakkerig, waardoor het niet meer goed is uit te smeren over je nagels. Je kunt nog proberen om het lakje te verdunnen, maar mocht dit niet lukken is het toch echt tijd om afscheid te nemen van de nagellak. Hierna kun je weer lekker op zoek naar een nieuw kleurtje, en wees nou eerlijk, dat is echt geen straf!

Wil jij ook de beste zorg voor je nagels? Kom dan langs in onze beautysalon in Soest en laat je nagels behandelen als nooit tevoren!

Amrani Totaal is er met maatwerk voor iedere klant! Voor meer informatie, kijk hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.