Meteen naar de inhoud

Tips voor sterke en gezonde nagels

  • door
gezonde nagels

Voor sommige mensen is het toch wel erg belangrijk om nagels mooi en gezond te houden. Hoewel het maar van die kleine dingen zijn op je vingers, het ziet er toch wat onverzorgder uit als er allemaal scheuren in zitten of er nagels zijn afgebroken. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips verzamelt waarmee je zo goed mogelijk voor je nagels kunt gaan zorgen. Zo hebben wij tips om de nagels gezond te houden, maar ook om er voor te zorgen dat je nagels sterker worden. Het is namelijk zo dat hoe sterker je nagels zijn, hoe minder snel ze afbreken. Dus, heb jij last van broze nagels die snel scheuren of afbreken, en wil je je nagels versterken, lees dan snel verder!

Badje van olijfolie

Ongelofelijk eenvoudig, maar zeer efficiënt om je nagels een optimale bescherming te geven, is een badje van olijfolie. Je hoeft helemaal geen dure producten aan te schaffen, het olijfbadje is een nagelmasker die thuis makkelijk te bereiden is. Olijfolie is namelijk erg goed voor je nagels om ze te hydrateren. Maar hoe gebruik je de olijfolie?

Schenk het in een kommetje  en dompel je vingers hier voor een minuut in. Dep vervolgens wattenschijfjes in de olijfolie en leg deze over je nagels neer. Laat dit twintig minuten inwerken, en was hierna je handen met zeep. Wanneer je dit tot drie keer per week herhaalt zul je verbaasd zijn met het resultaat.

Vitamine E

Voor een sterk en gezond lichaam mag vitamine E niet ontbreken. De vitamine versterkt namelijk niet alleen de nagels, maar ook de haren en onze beenderen. Ook zorgt het voor hydratatie van de huid, en kan het je lichaam beschermen tegen vrij radicalen. Maar nu gaat het natuurlijk om de nagels. Wat je nodig hebt is een vitaminecapsule, natuurlijk van vitamine E, en deze los je op in kleurloze nagellak. Zorg er wel voor dat de nagellak van goede kwaliteit is. lak je nagels regelmatig met de nagellak en je broze nagels behoren tot het verleden!

Paardenstaart

Paardenstaart of heermoes zit vol met mineralen. Deze mineralen zijn goed voor ons lichaam om van allerlei redenen, maar deze kunnen er ook voor zorgen dat je nagels sterker en gezonder worden. Je hoeft alleen maar een aantal takjes te koken in water en dit te laten afkoelen. Wanneer het afgekoeld is kun je het voor vijftien minuten als vingerbadje gebruiken om je nagels in topconditie te houden.

Overige tips

Van allerlei maskertjes kunnen natuurlijk al heel veel doen voor de gezondheid van je nagels, maar van sommige gewoontes moet je afkomen. Zo is het verstandig om het nagelbijten te vermijden, en je nagels in plaats van te knippen te gaan vijlen. Een leuk nagellakje op je nagels of nepnagels is natuurlijk altijd vrolijk, maar gun je nagels wel af en toe een beetje rust om zich weer te herstellen.  Ook is het slim om er aan te denken dat je nagels geen gereedschap zijn. Dus de volgende keer wanneer je iets open moet prutsen of ergens iets van af moet krabben, gebruik dan niet je nagels. Zo blijven je nagels het langst mooi en gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.